Halvering af arbejdstiden kan redde menneskeliv


8. december 2000

Nu vil politikerne nedsætte den generelle hastighed i byerne fra 50 til 40 km/t med den begrundelse, at ulykketallene skulle falde med nogle få procent. Selvom det er barske realiteter må man erkende - og også acceptere i et eller andet omfang - at trafik koster skader og endog drab - desværre. Men sådan er den barske virkelighed altså. Det er formentlig ikke så meget på grund af hastigheden som det faktum, at for mange trafikanter - og det gælder både bilister, cyklister og såmænd også fodgængere - optræder både ansvarsløst og stupidt i trafikken. Det ændres ikke væsentligt med lavere hastigheder. Holdningsændringer var vel bedre? 

Når man nu fokuserer så meget på skader og ulykker som tilfældet er, så har AktiveBilister fået en genial idé som sikkert kunne skaffe stemmer til et skrantende parti med en stærkt dalende vælgertilslutning:

I følge Arbejdstilsynet var der i 1998 ikke mindre end 49.919 arbejdsulykker. Heraf 80 dræbte. Derudover var der 14.456 arbejdsbetingede skader. I alt altså 64.375 ulykkelige hændelser på grund af arbejde! Og det er vel et bemærke kun dem der er anmeldt.

Vi siger: Halver arbejdstiden (selvfølgelig med fuld lønkompensation)! Så halverer man også antallet af arbejdsulykker - og det er noget der virkelig rykker! 32.000 færre skader om året - og 40 menneskeliv reddet fra drab. Man kunne selvfølgelig også nøjes med at arbejde hver anden dag - så halverede man også trafikken - og trafikulykkerne. Eller man kunne simpelthen forbyde al trafik, lukke vejene og alle kunne blive hjemme i sengen. Måske skulle vi bare skrue tiden 100 år tilbage?

Nå . glædelig jul!

Brug din venligst din browsers back-knap for at gå tilbage
eller tryk på menu-knappen "Forsiden"