Juli 2005      -   Nyhedsbrev fra AktiveBilister...

Meddelelse om dette nyhedsbrev er udsendt på e-mail til registrerede modtagere. Såfremt du har registreret dig - og ikke modtaget mailen, så er forklaringen sikkert at den registrerede adresse er forkert (vi får faktisk nogle mail retur af den grund). Hvis det er tilfældet hos dig, bedes du registrere dig igen.


Juli 2005

Kære Aktive Bilister,

Velkommen til det seneste nyhedsbrev fra AktiveBilister. Her er nogle kommentarer til bilisternes hverdag:

Nu er det tid til en nedsættelse af brændstofafgifterne

AktiveBilister vil gerne opfordre til at regeringen iværksætter en midlertidig nedsættelse af brændstofafgifterne. De høje brændstofpriser rammer rigtig hårdt i mange pendlerfamilier og udgør også en betydelig omkostningsstigning for erhvervslivet.

De høje benzin- og dieselpriser medfører samtidig at pengene vælter ned i statskassen - langt mere end forudsat i budgetterne. Derfor kunne der være betydelig fornuft i - midlertidigt - at sænke afgifterne.

Nye tog igen forsinkede til 2008 - godt vi har bilerne!

DSB har meddelt at de nye tog som skulle give mange flere tog til tiden, igen er yderligere forsinkede. Foreløbig er leveringen udsat til 2008 og Transportminister Flemming Hansen er under hård beskydning i Folketinget. Togpendlerne kræver nu dispensation. Godt at vi har bilerne og at nogen af os selv sørger for den daglige transport - ellers gik det da helt i sort!    

Positive nyheder:  Færre trafikdræbte.

Der er konstateret et markant fald i antallet af trafikdræbte og personskader. Det tyder på at trafikanterne er blevet dygtigere og lidt mere forsigtige. Antallet af trafikdræbte på landsplan er faldet fra 432 i 2003 til 369 i 2004 og yderligere faldet i 2005. Dette til trods for indførelsen af højere hastighed på motorvejene og de utallige skræmmekampagner forud herfor der varslede død og lemlæstelse i lange baner. Godt nyt - men det kan blive endnu bedre.

Afgiftsharmonisering lader vente på sig

Det ser ud til at trække ud med en afgiftsharmonisering. Der var ellers megen tale herom før valget, men lyden er - som sædvanlig efter et valg - forstummet. Den positive nyhed er imidlertid, at afgifterne - grundet regeringens skattestop - trods alt heller ikke er steget (endnu da). Og hvorfor er det for resten nu også lige, at man skal betale mere i skat end andre mennesker fordi man tilfældigvis køber en bil?

Elevatorpriser på brændstof (op og ned - men mest op).

Vi kan glædeligvis konstatere, at der stadig kan spares betydeligt på de dyre brændstofpriser. Det gælder blot om at holde øjnene åbne. Ofte er priserne i bund en enkelt dag om ugen - lidt forskelligt fra landsdel til landsdel. Alternativt kan man kigge på www.benzinpriser.dk der drives af FDM - bilisternes gode rejsebureau. Ved at følge lidt med her, kan man få en ide om hvordan elevatorprissystemet fungerer.

AktiveBilister / Allan Nelsson

Tilmelding til e-mail nyhedsbrev kan ske her.